Back to top

Joan Sabater, un reusenc present al Congrés el 23F

Quan es compleixen quaranta anys de l'intent de cop d'estat encapçalat per Tejero al Congrés dels Diputats, Canal Reus recupera una entrevista enregistrada fa una dècada amb la llegenda de l'hoquei patins i diputat per l'UCD, Joan Sabater.

Joan Sabater va escoltar des de la setena fila del Congrés dels Diputats -com a diputat de l'UCD- la veu del tinent-coronel Antonio Tejero cridant "quieto todo el mundo", "al suelo", "se sienten coño". Sabater va explicar com ho va viure en una entrevista a Canal Reus ara fa una dècada, en motiu del trentè aniversari del 23-F. Amb el pas de les hores, l'èxit del cop d'estat anava caient, tal com relatava el sis vegades campió d'Europa amb la samarreta del Reus Deportiu.

Un cop va sortir del Congrés, Sabater va trucar la família per tranquil·litzar-los, tot i que ja ho havia fet l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol. Sabater recordava el cop d'estat del 23 de febrer del 1981 com un record amarg, i que mai el va afectar posteriorment en la seva vida privada.

Recupera el reportatge emès el 23 de febrer del 2011


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades