Back to top

Jordi Escrivà: "El govern francès incentiva el teletreball"

França es prepara per la desescalada per regions i a dues velocitats. Al país gal, el govern ha optat per fomentar el teletreball, alhora que ha proporcionat ajudes econòmiques a aquells treballadors que no s'han pogut adaptar. Ens ho explica el veí de Pratdip Jordi Escrivà, qui actualment viu a París.
jordi escrivà

La desescalada plantejada al país veí, França, és a punt de començar. Mitjançant un desconfinament gradual i per zones, el país gal es prepara per tornar poc a poc a la normalitat després de la batzegada que ha provocat la crisi del coronavirus.

A París hi viu en Jordi Escrivà, veí de Pratdip, qui es troba a la capital francesa des de fa mig any. La pandèmia mundial l'ha obligat a deixar de treballar, però segons destaca, el govern francès s'ha involucrat fermament en els treballadors que no s'han pogut adaptar al teletreball, com és el seu cas. D'aquesta manera, les administracions s'encarreguen de garantir el 84% de les nòmines d'aquests empleats. Tal com explica Escrivà però, el govern francès treballa per incentivar el teletreball, un sistema que demana que s'allargui en els propers mesos tot i el relaxament de l'estat d'emergència sanitària.

En el cas del Jordi, que treballa en una botiga de roba, està previst que aquest dilluns puguin tornar a obrir portes. Ara bé, la companyia ja ha comunicat als treballadors que no estarà permès que els clients puguin emprovar-se la roba a la botiga. D'altra banda, es seguiran la resta de mesures de protecció, com són el distanciament social, evitar les aglomeracions i solucions hidroalcohòliques per evitar contagis de covid-19.

Des del primer dia de confinament però, la ciutadania francesa comptava amb una estona per poder sortir al carrer, encara que el govern va haver de limitar les franges horàries per tal d'evitar aglomeracions. Paral·lelament, pel que fa al col·lapse sanitari, el moment més crític es va viure a mitjans del mes d'abril, quan es van haver de traslladar diversos malalts de covid-19 a d'altres hospitals estrangers, tal com detalla Escrivà. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades