Back to top

Jordi Serra s'imposa a la cursa combinada de portadors de sacs d'avellanes

Aquest cap de setmana Riudoms ha estat de festa, i és que ha celebrat la trenta-setena edició de la Fira de l'avellana. Aquesta fira s'emmarca en la fira de Sant Llorenç, que compta amb més de 400 anys d'història. Un dels actes més destacats és la cursa de portadors de sacs d'avellanes.
cursa

El riudomenc Jordi Serra no ha fallat, i ha guanyat la cursa de portadors de sacs d'avellanes de Riudoms. Ha completat els 1.500 metres de recorregut amb poc més de 6 minuts. D'aquesta manera s'ha convertit en el guanyador absolut de la combinada, ja que també havia estat el vencedor de les curses de Reus i de Valls. Serra explica que "encara que no ho sembli en la que he patit més ha estat en la primera, la de Reus, i això que és la més curta, no sé si era per la hora... molta calor. La de Valls, en canvi, que en teoria és la més dura, és la que vaig passar millor".

Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora ha estat la reusenca Susana Dolcet, amb un temps de set minuts i divuit segons. En aquesta ocasió han competit, per separat, homes i dones. Això és perquè hi han hagut més de dues participants femenines. En total han estat quatre. Dolcet diu que "des de que hi participo, fa uns quatre anys, és la primera vegada que aquí s'ha fet la cursa de dones".

La fira de l'avellana té com a objectiu promocionar aquest fruit sec i posar en valor els productes de la terra. Fins a 140 expositors han ofert als visitants degustacions de tot tipus i gran varietat de productes artesanals. Entre els actes també ha destacat la cercavila de gegants, que ha estat molt especial perquè ha servit per commemorar els 35 anys de la colla gegantera de Riudoms. En total hi han participat tretze colles vingudes de diferents poblacions tarragonines. Pels més petits, s'han fet tallers, jocs tradicionals, atraccions de fira i passejades amb ponis.

Notícies relacionades