Back to top

Jornada de reflexió atípica marcada pel Tsunami Democràtic

La plaça del Mercadal ha estat el punt que ha escollit Tsunami Democràtic per "fer reflexionar l'estat" aquest dissabte a Reus. Al llarg del dia s'hi han celebrat tota mena d'actes culturals i reivindicatius, coincidint amb la jornada de reflexió de les eleccions generals.
manifestació de reflexió convocada per tsunami democràtic

Actualització a les 21:30h.

Més de mig miler de persones han participat a la manifestació de Reus convocada per Tsunami Democràtic, un dels actes centrals de la jornada que ha emplaçat l'estat a reflexionar davant la repressió, la retallada de les llibertats, i la sentència del judici del Procés. La manifestació l'ha encapçalat una gran estelada seguida d'una pancarta amb el lema "Fem-los reflexionar". Ha sortit de la plaça del Mercadal i ha pujat pel carrer Monterols fins a la plaça del Prim. Després ha recorregut els ravals i ha trencat cap al Fossar Vell i cap el carrer del Mar, per enllaçar amb la plaça del Castell i retornar al Mercadal. L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors i un breu Parlament de reflexió. Prèviament a la manifestació, i després d'un seguit d'actes culturals i lúdics que han tingut lloc durant tota la tarda, s'ha fet la lectura del manifest de la Coordinadora d'Entitats de Reus per la Llibertat i la Democràcia.

Actualització a les 13:00h.

A la plaça Mercadal de Reus, també s'hi han convocat un seguit d'activitats al llarg de tot el dia. La primera acció programada convidava a sumar-se a la concentració diària dels "avis i àvies per la llibertat", i això ha produït un increment en la xifra de manifestants, que s'ha elevat fins a 336. La convocatòria ha coincidit en lloc i hora amb la Jornada En Marxa contra la Fragilitat, organitzada per professionals de l'àmbit de la salut.

Durant tot el dia i fins les 10 de la nit, se celebraran concerts, tallers i xerrades. També es comptarà amb la participació del seguici festiu. La jornada clourà amb un seguit de parlaments polítics. 

El grup de protesta Tsunami Democràtic ha programat activitats a més de 300 municipis al llarg d'aquesta jornada de reflexió, segons informa el seu canal de Telegram. La data de convocatòria de Tsunami Democràtic coincideix expressament amb la jornada de reflexió prèvia a les eleccions generals de demà 10 de novembre, sota el lema "Fem-los reflexionar".

Vermut musical convocat per Tsunami Democràtic

Segons la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), "no es pot difondre propaganda electoral ni fer-se cap acte de campanya electoral una vegada que aquesta legalment hagi acabat". La Junta Electoral Central va decidir no prohibir tots aquests actes, argumentant que no té competències per prohibir "de forma prospectiva i amb caràcter general" els actes i manifestacions. En aquest sentit, ha rebutjat el recurs del PP que demanava la suspensió de tots els actes.

Notícies relacionades