Back to top

Jornades gastronòmiques per promocionar el calamar

A partir de divendres i durant la primera quinzena d'octubre Cambrils celebra les Terceres Jornades Gastronòmiques del Calamar. Entre els menús s'hi podran trobar amanides o arrossos amb calamar, calamars farcits, o croquetes de calamar.
menjars

35 restaurants de Cambrils participen a les terceres jornades gastronòmiques del calamar. Una iniciativa que va néixer dels propis restauradors que veien en aquest mol·lusc marí moltes possibilitats culinàries. El Josep M. Pellicer, representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, explica que el calamar és "un productes de quilòmetre zero, un producte del Mediterrani, molt dolç i molt tendre, un producte que té moltes possibilitats, des de la recepta més senzilla fins a la més elaborada".

Des del consistori afirmen que les jornades gastronòmiques que s'organitzen durant l'any són una aposta per reafirmar Cambrils com a referent gastronòmic a la Costa Daurada. La regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, diu que els objectius són que Cambrils no sigui només conegut per les característiques naturals del lloc, "sinó també per aquest intangible que pot ser el saber fer dels nostres cuiners i que es materialitza en tots aquests plats que podem degustar als nostres restaurants".

Els plats de les jornades vénen maridats amb productes també de Cambrils, com l'oli d'oliva verge o les verdures dels pagesos de la zona. La beguda que acompanya els menjars és una selecció de vins i caves de l'empresa Torelló.

Els preus dels menús oscil·len entre els 25 i 49 euros.

Notícies relacionades