Josep Oriola s'endú el Trofeu Carlos Ferran de Reus

El Passeig Prim ha estat aquest diumenge l'escenari de la desena edició d'una de les curses ciclistes més emblemàtiques del territori. El Trofeu Carlos Ferran va reunir a més de 60 ciclistes en una competició vibrant on l'espectacle, com passa en aquest tipus d'esdeveniments, està sempre garantit.
Trofeu Carlos Ferran 2019

Les 11 en punt del matí i el Passeig Prim es converteix en un velòdrom de poc més d'un quilòmetre. Ciclistes arribats de tot l'Estat Espanyol es van reunir aquest diumenge per competir en una de les principals competicions sobre dues rodes que se celebren a les comarques tarragonines.

El Trofeu Carlos Ferran arribava enguany a la desena edició i ho feia amb un molt bon estat de salut. Més de seixanta corredors en les categories sub 23, elit, master 30 i master 40. El funcionament de la prova és senzill: els corredors comencen a donar voltes i cada cop que se'n finalitza una, el primer es classifica per la final, i el darrer queda eliminat i passa a la consolació.

Aquest procediment es repeteix fins que s'exhaureixen els participants. En total, doncs, més de 60 quilòmetres de competició sota els arbres de l'emblemàtic passeig durant dues fases classificatòries.

A partir d'aleshores les finals... la primera, la de consolació. 11 quilòmetres que es van recórrer en poc més de 16 minuts. Una mitjana de 40 quilòmetres per hora. El guanyador, Marc Vilanova, de l'equip Portet Instal·lacions, que ha arribat a meta amb una vintena més de corredors. Molt ajustat. La gran final l'ha guanyat Josep Oriola, amb un temps de 31 minuts i un altre final també apoteòsic. Tot plegat amb jocs per la canalla i una sardinada popular. Una bona manera gaudir de l'esport de forma lúdica.