Back to top

Junts per Cambrils expulsa a Joan Maria Artigau

El candidat electe insisteix que no té intenció de retornar l'acta de regidor. Durant la seva intervenció, Artigau ha assegurat que tot plegat es tracta d'una maniobra política de la presidenta del partit a Cambrils, Maria Lluïsa Gené. El partit ha confirmat a Canal Reus que l'expulsa del grup municipal.
Joan Maria Artigau

Amb la cançó De matinada, de Maria del Mar Bonet, Artigau ha donat per iniciada la roda de premsa amb la qual ha volgut desmentir el comunicat emès aquesta setmana per la formació de Junts per Cambrils, on s'assegura que Artigau hauria presentat la renúncia a formar part del grup municipal al no poder mantenir la regidoria d'Urbanisme. Artigau desmenteix haver-la presentat de forma oficial i a la vegada, afirma que aquesta qüestió ha representat una esquerda dins la pròpia militància. En la reunió de l'assemblea extraordinària celebrada aquest dimecres, Artigau ha apuntat que la votació que havia de decidir sobre aquesta qüestió es va resoldre amb un vot de diferència. Segons el seu parer, es tracta d'una situació que ha desencadenat una fractura interna al partit. Davant d'aquesta situació, Artigau insisteix que no el poden fer fora de PdeCat perquè ell és candidat independent i a més, anuncia que no pensa tornar l'acta de regidor.

Ara bé, fonts de Junts per Cambrils han confirmat a Canal Reus que expulsaran a Joan Maria Artigau i per tant, no formarà part del grup municipal en aquest mandat. Artigau tindrà l'oportunitat de convertir-se en regidor no adscrit pels propers quatre anys. Les mateixes fonts apunten que malgrat que la renúncia del regidor no va ser presentada en paper, es va fer amb plenes garanties, de viva veu i de forma rotunda. 

Durant la roda de premsa, Artigau ha carregat durament contra Maria Lluïsa Gené, presidenta del PdCat a Cambrils. L'acusa d'haver utilitzat una maniobra política per apropiar-se del seu lloc, ja que ella ocupava la quarta posició a la candidatura de Junts per Cambrils. De fet, Artigau assegura que és conscient de 'no ser sant de la devoció de la presidenta del partit" i ha assegurat que durant la nit electoral, Gené 'buscava culpables dels mals resultats i assenyalava aquells qui no eren independentistes d'arrel'. Més enllà de Gené, el regidor també ha titllat a Lluís Abella, cap de la formació, de ser 'passiu' davant aquesta problemàtica. Tampoc ha tingut bones paraules per Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp. De fet, ha deixat entreveure que el polític de les Borges del Camp s'ha desentès del problema cambrilenc perquè 'ja té la seva cadira'. 

El fins ara número tres de la llista postconvergent també lamenta les maneres com se li han comunicat certes informacions, com per exemple el repartiment de regidories entre partits de l'equip de govern o la manera com es van prioritzar les àrees de govern. 

Al llarg de la seva intervenció, Artigau ha afirmat que 'és profeta a la seva terra (en referència a Cambrils) però no dins el partit'. En aquesta mateixa línia, ha confessat sentir-se menystingut per certs companys de partit al llarg dels darrers quatre anys. 

Notícies relacionades