Back to top

Junts per Reus comença la ronda de contactes després del 26M

Tal i com va anunciar aquest dilluns, l'endemà de les eleccions municipals, Carles Pellicer ha començat converses iniciàtiques amb ERC i ARA Reus per revalidar el govern municipal dels darrers anys. També amb el PSC, a qui ja ha ofert un acord estratètic.
Junts per Reus comença la ronda de contactes després del 26M

Mentre la CUP s'ofereix a ERC per convertir Noemí Llauradó en alcaldessa, Carles Pellicer segueix el seu full de ruta, impertérrit davant els esdeveniments d'aquest dimarts al vespre i dimecres al matí. L'actual alcalde, conscient que ha guanyat les eleccions i que té la responsabilitat inicial d'intentar formar govern, s'ha posat en contacte ja amb Esquerra, ARA Reus i també el PSC. 

De moment són contactes incipients però van en la línia que va anunciar l'alcalde, que sembla que es mantindrà ferm abans no obrir noves possibilitats si la conjuntura així obliga.

Esquerra i PSC també parlen

Els que també han començat contactes són Esquerra i el PSC. Ahir els socialistes van reunir la seva executiva, i després que els republicans ho fessin dilluns, fonts dels dos partits han confirmat a Canal Reus que Andreu Martín i Noemí Llauradó van parlar al llarg del dia d'ahir. De moment també són primeres converses.

De fet, Esquerra té previst celebrar aquest pròxim dijous una executiva oberta a la militància per copsar l'ambient i estudiar les vies i fórmules a seguir. Fonts del partit asseguren que no tenen pressa i que es prendran el temps necessari per afrontar el futur govern.

A tot plegat cal sumar-hi una conjuntura externa. L'ambit nacional, els pactes a la resta de ciutats i també a la Diputació de Tarragona. Malgrat les formacions a nivell local puguin optar per una opció determinada, no es descarta que alguna injerència supramunicipal, de la direcció dels partits, pugui decantar els pactes cap alguna altra via.