Back to top

El jutge del cas INNOVA obre judici oral contra vuit imputats

Diego Álvarez de Juan manté la causa contra vuit investigats i dos empreses després de tancara les diligències prèvies de la peça principal i la número 2 del cas INNOVA. En canvi, s'ha arxivat la causa contra Sílvia Barberà, la dona d'un dels encausats, Jorge Batesteza.
El jutge del cas INNOVA obre judici oral

Josep Prat, Carles Manté, Jordi Batesteza, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, José Vicente Gómez i Sergi Luqui. Són els vuit encausats del cas INNOVA que arribaran a judici oral, segons un auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A tots ells se'ls acusa d'un presumpte delicte de prevaricació, malbaratament de cabals públics, falsedat documental, tràfic d'influències, frau a l'administració pública, emblanquiment de capitals i organització criminal.

El jutge de la macrocausa, Diego Álvarez de Juan, que feia mesos que no comunicava res al voltant d'INNOVA, ha decidit enviar el cas a judici oral. Almenys, la peça principal i la número dos, que investiguen els pagaments pressumptament irregulars que es van fer a Carles Manté, ex director del CatSalut, per valor de 720.000 euros, i a Jorge Batesteza, arquitecte que va supervisar les obres de construcció del nou Hospital Sant Joan de Reus, que en va cobrar 387.000.  

Sílvia Barberà, causa arxivada

En canvi, el jutge ha decidit arxivar la causa contra la dona de Jorge Batesteza, que administradora de BBATS, l'empresa amb la que Batesteza hauria rebut els cobraments. De fet, BBATS i CCM Estratègies, l'empresa de Carles Manté, també estan investigades en les dues peces. 

Ara les defenses tenen tres mesos per presentar els escrits de defensa. El fet que s'hagi decretat l'obertura d'un judici oral, vol dir que s'han tancat les diligències prèvies, i que el jutge hi ha trobat indicis de delicte.