Back to top

JxCat perd pes, però manté l'hegemonia al Baix Camp

El PSC manté Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant, els seus punts forts del Baix Camp, mentre que Junts per Catalunya perd pes a la comarca, però conserva l'hegemonia. Pel que fa a ERC guanya representació.
JxCat perd pes, però manté l'hegemonia al Baix Camp

Més enllà de Reus i Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant mantenen la majoria socialista. A Mont-roig del Camp hi ha hagut un important increment del PSC, on la formació ha passat de 4 a 7 regidors, un panorama que dona força al fins ara alcalde Fran Morancho, però que no li dona la majoria absoluta. En aquest sentit, cal contemplar possibles aliances entre altres partits que podrien trencar l'hegemonia socialista. A Vandellòs i l'Hospitalet, el PSC manté els 6 regidors del passat mandat i es queda a un de la majoria absoluta.

En el conjunt del Baix Camp, Junts per Catalunya ha estat la força més votada a 11 municipis, però perd el lideratge, a favor d'Esquerra, a poblacions com Riudecols i Riudecanyes, on el fins ara històric alcalde, Josep M. Tost, que ha ocupat el càrrec durant 24 anys, ha decidit no tornar-se a presentar. La formació exconvergent ha perdut representació a la Selva del Camp, Maspujols, Castellvell o Riudoms, tot i que hi continua sent la força més votada. En el cas de Riudoms cal destacar que fa uns mesos l'alcalde Josep M. Cruset, després de força anys a l'alcaldia, va passar el relleu a Sergi Pedret.

D'altra banda, Junts per Catalunya ha mantingut la majoria absoluta a poblacions com les Borges del Camp, amb Joaquim Calatayud al capdavant, l'Aleixar o Prades.

Pel que fa a ERC, ha estat la força que més ha pujat al Baix Camp, i ha quedat al capdavant de 9 dels 28 municipis. A banda de Cambrils, ha guanyat en municipis com Botarell, Vilaplana o Almoster, on Àngel Xifré revalida l'alcaldia amb solvència.

Si ampliem l'anàlisi dels resultats electorals al territori, veiem que a Tarragona la força més votada continua sent el PSC però empata en nombre de regidors a 7 amb ERC. De moment, tant el socialista Josep Fèlix Ballesteros com el republicà Pau Ricomà han afirmat sentir-se legitimats per obtenir l'alcaldia.

A Salou, Pere Granados ha revalidat la victòria, i a Vila-seca el relleu de Josep Poblet, Pere Segura, salva els mobles i es manté com a màxima força, tot i perdre 3 regidors.


Paraules clau: