Back to top

L' amor 'Brujo' omplirà el Fortuny

El coreògraf Víctor Ullate i la seva companyia de ballet porten aquest divendres al Teatre Fortuny (21:00 hores) una revisió d' 'El amor brujo'. Les entrades estan exhaurides
una imatge de l'obra

El coreògraf Víctor Ullate i la seva companyia de ballet porten aquest divendres al Teatre Fortuny (21:00 h) una revisió d'”El amor brujo” estrenat per ells mateixos el maig de 1994 a la Maestranza de Sevilla. La música de Manuel de Falla i també de Luis Delgado i In Slaughter Natives embolcalla aquesta història d'amor i passió que ha aixecat gran expectació al teatre reusenc, el qual ha exhaurit les entrades disponibles.

Aquesta versió proposa una aposta musical trencadora amb la inclusió del grup de “dark ambience” “In Slaughter Natives”, que se sumen als efectes musicals creats per Luis Delgado per a la versió original i que condueixen l’espectador a una travessa entre la vida i la mort, un viatge al més enllà.

L’obra, escrita per Falla a principis del segle XX i de marcat caràcter andalús, aprofundeix en el misticisme gitano, apropant-se a l’amor en la seva forma més primitiva i essencial. Explica la història de la Candela, una noia gitana, on l’amor que sent per Carmelo es veu turmentat per l’espectre del seu antic amant. Una història d’amor i passió, de llàgrimes i desconsol, de bruixeria i seducció, de mort i de dansa.

La coreografia conté moments de gran bellesa, com “Canción del amor dolido”, “Romance del pescador” o “Canción del fuego fatuo”. Una nova versió de “El Amor Brujo”, diferent en les seves formes, però etern en la seva essència.