La balança no es decanta fins al final

El Reus Deportiu guanya (6-2) el Girona en un partit on els roig-i-negres anoten quatre gols en els darrers quatre minuts. L'encontre ha quedat marcat per la polèmica quan, a falta d'un minut pel final, el conjunt visitant ha decidit no continuar jugant.
crònica reus girona

El Reus Deportiu s'ha desfet (6-2) del Girona en un partit estrany i marcat per la polèmica dels darrers minuts. Els roig-i-negres han hagut de treballar de valent per imposar-se a un dels equips revelació de la temporada. El conjunt de Jordi Garcia ha marcat quatre gols en els darrers quatre minuts gràcies a un penal transformat de Casanovas i un hat-trick de Marc Torra. Els reusencs se situen a la tercera posició amb 21 punts, a sis del Barça i el Liceo.

Els roig-i-negres han començat amb bon peu el partit. Al minut 7' Marc Torra ha obrat una genial jugada personal i ha assistit a Romà Bancells que ha signat l'1-0. Poc després, el visitant Manel Garcia ha vist una targeta blava però Raül Marín ha errat la directa davant Llaverola. Al 12' el capità reusenc ha tingut una nova oportunitat des de la bola aturada però Llaverola ha tornat a refusar el llançament de Marín. Qui si que ha marcat ha estat Joan Salvat que al 13' ha rematat dins de l'àrea per fer el 2-0.

El Girona ha reaccionat i ha aprofitat dues errades defensives del Reus Deportiu per restablir l'empat al marcador. Al minut 16' Oriol Garcia ha retallat distàncies amb el 2-1 i Pelicano al 17' ha marcat el segon gol gironí. Els visitants han aprofitat la reacció per continuar intimidant a Càndid Ballart però el porter roig-i-negre ho ha aturat tot.

A la represa, el Reus Deportiu ha hagut de suar de valent per fer decantar la balança cap al seu costat. El conjunt de Jordi Garcia ha tingut nombroses oportunitats per la obrar la remuntada però els roig-i-negres s'han trobat davant un Girona que ha defensat molt bé. A mesura que han avançat els minuts, el duel s'ha convertit en un joc d'anades a vingudes i en una d'aquestes jugades Salvat ha provocat un penal. Albert Casanovas no ha fallat des del punt de penal i ha anotat el 3-2 favorable al Reus.

Els altres tres gols reusencs els ha transformat Marc Torra. El davanter de Tordera ha signat un hat-trick en tres minuts. El quart gol ha arribat al 48' en una jugada on Llaverola gairebé treu la bola de la porteria. Mig minut després, Torra ha anotat de falta directa i la sisena diana ha arribat fruit de la polèmica. El jugador reusenc ha disposat d'una falta directa però el porter visitant s'ha negat a jugar. Fruit de la inacció de Llaverola, Torra ha decidit no anotar.

llaverola i torra
Llaverola de l'inacció de Llaverola davant Torra

Uns segons després, amb el cronòmetre en marxa, els jugadors del Girona han continuat inactius i el jugador roig-i-negre ha acabat marcant el 6-2 a plaer. La jugada ha generat molta polèmica i una picabaralla entre els entrenadors dels dos equips, Jordi Garcia i Ramon Benito.

El Reus Deportiu se situa a la tercera posició a l'OK Lliga amb 21 punts, a sis del Barça i el Líceo, colíders de la classificació. El proper partit dels roig-i-negres serà aquest dimecres 6 de desembre a les 12:30 hores al Palau d'Esports contra l'Alcoi.

La fitxa del partit

Reus Deportiu (6): Càndid Ballart, Romà Bancells, Albert Casanovas, Raül Marín i Marc Torra - cinc inicial- Àlex Rodríguez i Joan Salvat

Citylift Girona HC (2): Jaume Llaverola, David Gelmà, Borja Ramon,  Marc Palau i Manel García -cinc inicial- Raúl Pelicano, Oriol García i Marc Palazón

Gols: 1-0 Marc Torra (7'), 2-0, Joan Salvat (13'), 2-1 Oriol Garcia (16'), 2-2 Raúl Pelícano (17'), 3-2 Albert Casanovas (46'), 4-2 Marc Torra (48'), 5-2 Marc Torra (48'), 6-2 Marc Torra (49')