Back to top

La Biblioteca Pere Anguera, finalista a la X Mostra d'Arquitectura

La Biblioteca Pere Anguera ha estat finalista de la 'X Mostra d'Arquitectura de Tarragona, Biennal Alejandro de la Sota', organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. L'objectiu és distingir les obres més significatives que s'han construït entre ells anys 2015 i 2016 al Camp de Tarragona.
La Biblioteca Pere Anguera ha estat finalista en la modalitat d'edificis de nova planta d'ús públic a la X Mostra d'Arquitectura del Col·legi d'Arquitectes.

L'edifici situat a la zona de Mas Iglesias de la ciutat és obra de l'arquitecte Joan Tous, en col·laboració amb els Serveis Tècnics Municipals d'Arquitectura, i combina les necessitats del programa funcional amb les característiques del territori, sense renunciar als principals elements de l'arquitectura contemporània. Aquest ha estat un dels elements que ha situat aquestes instal·lacions entre les finalistes a la X Mostra d'Arquitectura de Tarragona, organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Una altra de les característiques destacable és el contrast assolit entre la visió exterior de l'edifici i l'amplitud, la lluminositat i la calidesa dels espais interiors i sobretot el gran finestral de la primera planta, des d'on es pot admirar una insòlita visió de la ciutat. El projecte es va dissenyar en coordinació entre el Servei Municipal de Biblioteques i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La Biblioteca Pere Anguera és la segona municipal de la ciutat. La nova biblioteca pública deu el seu nom a qui va ser doctor en Història Contemporània, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president del Centre de Lectura, Pere Anguera Nolla.