Back to top

La biblioteca Pere Anguera promociona el català a través del còmic

L'exposició 'Vinyetes: Història del còmic en català' arriba a la Biblioteca Pere Anguera. Després de recórrer diversos centres de la ciutat, la mostra passarà tot el mes d'agost a la biblioteca reusenca per tal de fomentar el català entre el veïnat. L'activitat forma part del programa Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.
Un dels 16 plafons de l'exposició mostra el nom de la mateixa: 'Vinyetes: història del còmic en català'.

La literatura és una de les millors formes de promoció de la llengua i des del Centre de Normalització Lingüística de Catalunya ho tenen clar. Per això han impulsat una iniciativa que pretén donar a conèixer el català alhora que es fomenta la lectura dels còmics. Es tracta de l'exposició 'Vinyetes: Història del còmic en català', que es pot visitar a la Biblioteca Pere Anguera de Reus des de principis de mes. La mostra ja ha voltat per gran part del territori català. Ara, assentada a casa nostra, recorrerà els principals centres culturals i biblioteques de la ciutat. La seva pròxima parada serà el Centre Comercial La Fira, on es podrà visitar durant els primers 15 dies de setembre.


L'exposició forma part del programa Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i té com a objectius donar a conèixer i fer visible els còmics que s'editen en català per fomentar el consum i animar a les indústries culturals a ampliar i consolidar edicions. Alhora, pretén fomentar i potenciar l'ús del català en la literatura. Segons Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, "la idea és reivindicar el català com a llengua d'ús en múltiples disciplines i també la lectura del còmic per a fer entendre que el català té les possibilitats d'una llengua molt rica".

L'exposició recorre la història del còmic a casa nostra i dóna a conèixer les principals escoles i publicacions que han estat traduïdes al català. Així, repartides en 16 plafons, mostra les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del segle XIX i principis del segle XX, còmics de la postguerra com Cavall Fort i exemplars del Detectiu Conan,Tintin i Astèrix, entre altres.

Des del servei de Biblioteques de Reus asseguren que aquesta és una bona oportunitat per fomentar el lloguer de llibres entre els assistents, ja que un cop consultada la mostra, els visitants poden utilitzar els còmics que el centre té en el seu propi fons.