Back to top

La caixa 'B' de la Cooperativa de l'Aleixar

El jutge ha aixecat el secret de sumari del cas de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar. Segons l'escrit, al que ha tingut accés Canal Reus, Maria Àngels Salvat, l'exdirectora de la secció de crèdit, utilitzava una comptabilitat B. De fet, li va servir per amagar un forat de 2 milions i mig d'euros.
Cooperativa Aleixar

Mesos després de l'obertura  d'un procediment judicial, el jutge ha aixecat el secret de sumari del cas de presumpte estafa a la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar

De fet, al sumari, el jutge assegura que hi ha indicis clars d'estafa. L'exdirectora, Maria Àngels Salvat, tenia dues caixes: La A i la B. La primera és la que constava oficialment. A la B hi havia 1.650.000 euros. Entre ambdues, un forat de 2,4 milions que la Cooperativa de l'Aleixar tenia a finals del 2017.

El jutge considera, textualment, que Salvat va intentar amagar els balanços comptables a la Generalitat i que ho hauria fet per evitar que es descobrís que ella i el seu marit s'havien embutxacat diners, segons apunten les investigacions dels Mossos d'Esquadra recollides al sumari.

Joies a Tiffany's

Segons les investigacions de la policia catalana, l'exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa i el seu marit haurien desviat a favor seu un mínim de 112.000 euros. 10.000 es van gastar en joies, algunes d'elles comprades a Tiffany's, a Nova York. També es van gastar 30.000 euros per comprar un cotxe d'alta gama per al seu fill. Ell mateix en feia gala a través de les xarxes socials segons es recull al sumari. Aquests són només alguns dels exemples del desviament de diners a comptes personals des de la Cooperativa.

Noves diligències

Els afectats, que de moment només han cobrat un 10% dels seus dipòsits, demanaran noves diligències ara que s'ha aixecat el secret de sumari. Maria Àngels Salvat, es troba en llibertat provisional després de ser detinguda pels Mossos la tardor del 2018 acusada de delictes com administració deslleial, falsificació documental i apropiació indeguda. De fet, va passar un mes a la presó. Continua investigada per un delicte d'estafa.