Back to top

La Cambra de Comerç acull una 'masterclass' de xocolata

JONATÁN SORIANO

Prop de cent persones s’han reunit a la Cambra de Comerç de Reus per conèixer tot el procés d’elaboració de la xocolata en una classe magistral amb degustació inclosa. L’acte ha estat conduït pel mestre confiter Albert Poy i un representant de la marca xocolatera Valrhona, que han parlat de les diferents textures, gustos i acideses d’aquest producte tan desitjat

El cacau que consumim s’importa principalment de països com Costa d’Ivori, Indonèsia, República Dominicana o Ecuador, entre d’altres. El procés d’elaboració de la xocolata comença amb la recol•lecció de la baina del fruit del cacau i acaba en forma de petits rectangles a les nostres mans. Conèixer més a fons tot aquest procés ha estat el motiu pel que prop d’un centenar de persones han assistit a una classe magistral que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç de Reus. L’acte ha estat conduït pel mestre confiter local, Albert Poy, i per un representant de la marca de xocolates Valrhona, i a banda de l’explicació sobre l’elaboració d’aquest aliment també ha inclòs una degustació de diversos tipus de xocolata, per tal de portar la teoria a la pràctica més dolça. 

Aprofitant l’acte, el representant de la marca patrocinadora de l’esdeveniment ha destacat la fragilitat de l’arbre del cacau i la vulnerabilitat dels agricultors d’aquest producte, que en molts casos són sotmesos a unes condicions que violen els drets laborals. Per això, ha assegurat, és necessari conèixer bé l’origen de la xocolata que consumim.