Back to top

La campana de la Sang torna a sonar

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat que la Reial Congregació de la Puríssima Sang, amb 465 anys d'història, rebrà la Medalla de la Ciutat 2020. L'anunci l'ha fet durant la festivitat de la Congregació, en què també s'ha fet l'acte de benedicció de la campana, que s'ha reinaugurat després de 15 anys en desús.
campana

Després de 15 anys ha tornat a sonar la campana del temple de la Puríssima Sang, i des d'aquest migdia de diumenge, ho tornarà a fer cada hora.

En l'acte de benedicció i reinauguració de la campana, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha donat a conèixer que l'Ajuntament concedirà la Medalla de la Ciutat d'enguany a la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

La Congregació de la Puríssima Sang rebrà la Medalla de la Ciutat

Segons Pellicer, la distinció s'atorga "en honor i a la memòria de totes les persones que han format part de la Congregació". L'acte també ha servit de comiat pel clavari, Francesc Pardo, que ha estat al càrrec durant dos anys. Pardo ha lamentat la situació de pandèmia viscuda en els darrers mesos, que no han permès celebrar una Setmana Santa amb l'esplendor habitual.

benedicció campana de la sang

La campana s'activa a través del mòbil 

La iniciativa de rehabilitar la campana i tornar-la a posar en funcionament va arrencar ara fa un any, i s'ha pogut tirar endavant gràcies al micromecenatge, que els ha permès recollir els sis mil euros de pressupost previst per a la remodelació. Els treballs de rehabilitació de l'estructura han anat acompanyats de l'aplicació d'un sistema tecnològic que dona gran precisió horària a la campana i permet que es pugui activar o desactivar des del mòbil.

Paraules clau:

Notícies relacionades