Back to top

La campanya d'estiu del Banc de Sang arriba al Passeig Marítim de Cambrils

L'estiu és una època difícil per al Banc de Sang i Teixits arreu de Catalunya, ja que les donacions baixen un 30%. Per aquest motiu, la campanya de donacions s'ha instal·lat al Passeig Marítim de Cambrils. L'objectiu és garantir les reserves durant les vacances.
La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits instal·lada al Passeig Marítim de Cambrils

El Banc de Sang impulsa la campanya 'amics per sempre' i trasllada la unitat mòbil de donacions al Passeig Marítim de Cambrils. Amb la intenció d'animar a tota la ciutadania a donar sang durant els mesos d'estiu, l'organització s'ha proposat apropar els autobusos de donació allà on van els donants.

A hores d'ara les reserves de sang continuen en descens i l'activitat hospitalària no cessa. De fet, fins a finals d'agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, campanyes de donació com les de Cambrils es desplacen a peu de platja o es duen a terme a les zones més transitades dels termes. La intenció, conscienciar a la gent de la importància de donar sang durant tot l'any, inclús durant les vacances d'estiu. Joan Maria, un dels donants, explica que "donar és molt important, ja que mentre no hi hagi un altre substitutiu és necessari tant per un mateix com per la resta de gent".


Per la seva part, Jordi Lladós, un altre donant, assegura que va decidir donar sang després d'una analítica a l'Hospital: "el metge em va dir que com tenia bastant ferro i era molt apte per donar sang. Per això he aprofitat que avui feien aquesta campanya i he vingut a donar".

Totes les persones que han assistit a donar sang han rebut una calcomania amb el lema de la campanya, 'Amics per sempre'. Així, simbolitzant el llaç invisible que es fa entre el donant i la persona que necessita la sang, es pretén augmentar visibilitat de la donació.

Paraules clau: