Back to top

La campanya «La brossa, dins!» tindrà nous informadors ambientals a peu dels contenidors

Els inspectors van realitzar 2.841 inspeccions i van detectar 83 incidències

’Ajuntament de Reus reprèn la campanya d’educació ambiental  per fer front als actes incívics al voltant de les bateries de contenidors d’escombraries. La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient ha contractat 6 educadors i 1 coordinador que des d’aquest dilluns, 5 d’octubre i durant 7 dies informaran a la ciutadania a peu de contenidors sobre com s'ha de fer la recollida selectiva i com s'han de dipositar les deixalles als contenidors.

Més de 2.800 inspeciions

La regidora ja va posar en marxa aquesta campanya cívica el passat mes de febrer amb la presència a peu de carrer d’inspectors i educadors ambientals. La campanya va ser truncada per l'inici de l'emergència sanitària. Tanmateix, els educadors ambientals van informar una mitjana setmanal de 600 persones (1.851 persones en total); mentre que els inspectors van realitzar 2.841 inspeccions i van detectar 83 incidències (2,9%).

Els educadors ambientals s’instal·laran al costat de les bateries de contenidors de la recollida selectiva per identificar comportaments incívics i corregir-los. La seva tasca va dirigida tant a la ciutadania que diposita deixalles domèstiques com als comerciants que puguin col·lapsar els contenidors.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que «en els darrers anys hem posat en marxa diverses accions i campanyes contra l’incivisme al voltant dels contenidors, perquè n’estem convençuts que només insistint, insistint i insistint aconseguim que fer front a l’incivisme».

Sancions de fins  a 600 euros 

La iniciativa s’emmarca en la campanya «La brossa, dins!» amb el que es l’Ajuntament de Reus recorda el deure de la ciutadania de dipositar les deixalles als contenidors, així com que la sanció per no fer-ho pot ser de de fins a 600 euros.

L’Ajuntament vol donar resposta a les queixes de la ciutadania per l’acumulació de residus fora dels contenidors. Una mala imatge que des del consistori s’ha detectat que ve donada per males pràctiques com deixar les escombraries directament fora dels dipòsits, llençar les deixalles fora dels horaris estipulats, per no fer la recollida selectiva de manera adequada, o per la retirada irregular de residus dels contenidors

Paraules clau:

Notícies relacionades