Back to top

La Casa Navàs, a un pas de la seva imatge original

El 13 de gener s'iniciaran els treballs de reconstrucció del capcer que lluïa la Casa Navàs abans que la guerra civil espanyola li prengués ara fa 80 anys.
Nou capcer Casa Navàs

Durant la matinada del 26 de març del 1938, una bomba va destruir el sostre de la segona planta de l'edifici, la torre i el capcer de la Casa Navàs.

Amb el pas del temps, els seus propietaris van anar reconstruint el sostre i les parets que havien quedat malmesos, però mai es va arribar a recuperar ni la torre ni el capcer. Ara, 80 anys després, la Casa Navàs estarà un pas més a prop de la seva imatge original.

Bomba Casa Navàs

Per a la seva reconstrucció, el primer pas que han portat a terme els restauradors és la recopilació de les pedres originals que formaven l'antic capcer i que estaven repartides en diferents masos de la família Font de Rubinat, els aleshores propietaris de la Casa Navàs.

Bomba a la Casa Navàs

Campanya 'Sigues testimoni, viu el canvi'

Abans que desaparegui, per sempre més, la imatge actual de la Casa Navàs, des de l'organització s'ha engegat la campanya 'Sigues testimoni, viu el canvi', amb la voluntat d'immortalitzar l'actual fisonomia de l'edifici més emblemàtic del modernisme.

I ho farà a través d'un concurs de pintura ràpida el pròxim dissabte 11 de gener i d'un concurs de fotografia per les xarxes socials que arrancarà aquest dissabte 21 de desembre.

casa navas