Back to top

La Cercavila del Masclet fa embogir Sant Pere

Després de l'encesa de la primera tronada de la Festa Major, la Cercavila del Masclet es va apoderar dels carrers del centre de la ciutat. Els elements del Seguici Festiu, més bojos i desfermats que mai, van contagiar l'alegria als centenars de joves que van participar-hi.
Basilisc

Com és habitual, després del pregó, el primer acte de Festa Major és la Cercavila del Masclet. Una ruta que enguany ha capgirat l'itinerari per no interferir en un altre dels esdeveniments més tradicionals, el concert de Festa Major a la Prioral de Sant Pere. A més, també ha deixat de servir alcohol de forma gratuïta. Un fet que no s'ha notat en l'ambient, festiu com sempre. Els qui van voler, van poder adquirir la beguda de la Festa Major de Reus en cinc bars del recorregut.

Un acte tradicional pels joves... i no tan joves

Disbauxa, gresca i molta música. Els trets diferencials de la Cercavila del Masclet continuen intactes, tot i que enguany s'ha modificat lleugerament el recorregut, començant per on acabava i acabant a l'inici; i també s'ha eradicat l'alcohol gratuït, per bé que tothom qui ha volgut Masclet l'ha pogut adquirir a un preu simbòlic. Com mana la tradició, després del Pregó, els elements del seguici que ho volen, es desfrenen i s'embolcallen de la rauxa del jovent. Ja és Festa Major.

Des del Ball de Prims, vestits amb una singular imitació de l'uniforme oficial, passant pels Nanos de Reus, també vestits i maquillats de forma agosarada i fins arribar als bestiari, amb el Basilisc desmarxat, el Drac amb barret i la Víbria esbojerrada. I al ben mig de tot plegat, el masclet, epicentre de la Cercavila. Una Cercavila que va recórrer els carrers del centre de la ciutat, donant el tomb a la Prioral de Sant Pere i finalitzant, de nou, a la plaça del Mercadal.