Back to top

La cervesa artesana viu una nova revolució

Actualment, la cervesa artesana suposa un 1% del total de litres de cervesa que es produeixen a Catalunya en un any.
La cervesa artesana viu una nova revolució

Durant els últims anys, la cervesa artesana ha vist com la seva producció s'ha quadruplicat. Mentre que l'any 2012 es van elaborar uns 790.000 litres de cervesa, l'any 2016 es va arribar als 3.024.070 litres. Unes xifres que es queden petites si les comparem amb els 279 milions de litres de cervesa que produeixen anualment les industrials.

Actualment, a Catalunya hi ha més d'un centenar de cerveses artesanes i una cinquantena de bars especialitzats. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, i segons el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, actualment hi hauria unes 15 cerveses artesanes.

Segons ha explicat a Canal Reus el president de l'Associació Cervesers Baix Camp, Jaume Margalló, "fa 6 anys que hi ha cervesa artesana a Reus, al Baix Camp i a la demarcació de Tarragona". No obstant això, Margalló destaca que "el boom gros va començar fa 1 o 2 anys". De fet, aquest últim any "s'han obert dos locals especialitzats a Reus: un bar on serveixen exclusivament cervesa artesana, així com una botiga especialitzada en cervesa artesana". 
Pel que fa a cerveses artesanes al Baix Camp, actualment només existeix una única cervesa. Es tracta de l'Hospi de l'Hospitalet de l'Infant. 

Molt productors de cervesa parlen d'una nova revolució, ja que la cervesa artesana es va crear fa molts anys. Per aquest motiu Margalló ho compara amb l'evolució que ha viscut el vi. "Fa 10 o 15 anys, pràcticament el 80% dels consumidors de vi en un restaurant no tenia un coneixement. Doncs aquí està passant el mateix. La cervesa artesana no és només la cervesa pasteuritzada, sinó que hi ha un món al darrere on pots fer mil receptes diferents i totes elles continuen sent cervesa".

Paraules clau: