Back to top

La ciutat de Reus podria ser la solució de la crisi roig-i-negra

Una empresa local potent, un major nombre d'abonats i una millora en les relacions institucionals. Aquestes són les solucions que proposen els expresidents Salvador Batlle, Ramon Alabart i l'exroig-i-negre Santi Juncosa.
Salvador Batlle, Ramon Alabart i Santi Juncosa al Cercle Central

Que el Club de Futbol Reus Deportiu comenci a veure la llum pot estar en mans de la ciutat de Reus. Una empresa potent del territori seria la solució a curt termini per desencallar el problema de l'impagament de les nòmines dels treballadors del club. Més endavant les aigües es calmarien ampliant el nombre d'abonats o  bé millorant les relacions amb el consistori.

Són les opinions dels expresidents Salvador Batlle i Ramon Alabart i d'un històric del Reus com és Santi Juncosa. Tots tres van visitar ahir el Cercle Central amb l'objectiu d'aportar la seva visió del que està passant a les oficines reusenques.

Salvador Batlle: "Si demà mateix paguessin als jugadors i dissabte es guanyés el partit a casa davant l'Extremadura, quasi que el problema de les nòmines estaria solucionat per dos o tres mesos més".

Tot això, a l'espera d'un possible inversor. Juncosa no ha dubtat que el màxim accionista del Reus ja ha rebut ofertes, però que cap li ha acabat de fer el pes:

"Per qualsevol aficionat de fora el Reus és un caramel, independentment dels cinc milions d'euros de deute", afirma Santi Juncosa, "Estic convençut de què Oliver ha rebut ofertes".

D'altra banda s'especula que les empreses xineses estan deixant d'invertir diners en el futbol espanyol, i que un potencial comprador seria el mercat tailandès. Una via que substituiria la d'un patrocinador que de moment no ha aconseguit conquistar a Oliver.

Tant l'ampliació de capital com la de l'Estadi són mesures que arriben tard, però els exroig-i-negres són optimistes i auguren una solució aviat. Almenys, amb el pagament de nòmines que es podria acabar produint amb el fons perdut que té el club a Madrid.