Back to top

"La ciutat de Reus es troba disponible per fer més cribratges massius"

Òscar Subirats, regidor de l'Àrea de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, afirma que les proves PCR s'haurien de fer, però, seguint una estratègia concreta.

Reus es troba a l'equador de la vigència de les noves mesures de seguretat per lluitar contra els rebrots de la COVID-19. Unes restriccions que s'han d'allargar fins al dia 7 de setembre i, que, segons Salut, estan tenint resultats positius. 

Entre les més destacades es troba la separació de dos metres entre unitats de taula a les terrasses de bars i restaurants, el tancament de parcs i jardins, i també el tancament d'equipaments esportius municipals tan coberts com a l'aire lliure. 

Òscar Subirats, regidor de l'Àrea de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, ha visitat el Notícies Migdia de Canal Reus per tal d'analitzar la situació actual de rebrots a la ciutat. 

Subirats afirma que "la corba comença a tombar-se, fet que indica menys probabilitat de rebrot, però l'índex és encara és molt alt a Reus, de 330, respecte a la mitjana de 190 a Catalunya i el 30, que seria la tranquil•litat absoluta".

El regidor afirma també que, tot i que la situació està lluny d'assemblar-se a la del mes de març, a l'Hospital Sant Joan de Reus hi ha tretze persones ingressades, tres de les quals es troben a l'UCI, i que s'han hagut de lamentar tres morts.

Remarca la importància dels positius asimptomàtics, els quals poden contagiar sense ser-ne coneixedors: "Cal lluitar per posar aquestes persones al descobert, i aquí recau la importància dels cribratges massius. Tot i així, el mètode infal•lible per evitar contagis és la restricció de la vida familiar i social, ja que en l'àmbit personal es tendeixen a relaxar mesures".

Subirats remarca la gran tasca dels restauradors reusencs per tal de complir les noves mesures de seguretat i expressa que "la ciutat està disponible per fer tantes proves PCR com es vulgui, però aquestes han de seguir una estratègia, si no, no serveixen per a res".

Paraules clau:

Notícies relacionades