Back to top

La coca de crema, la més demanada per Sant Joan

MARIA LUCEA

Prefereixen les coses de pinyons, de fruita o de crema? O són més de productes de ciutat i es decanten per la coca amb cireres o la coca de Reus? Triïn l’opció que triïn els forns i pastisseries ja han començat a treballar per tenir a punt el dolç més típic de la revetlla de Sant Joan.

Comencen per elaborar la massa i donar-li forma per a després triar entre la diversitat d’ingredients a afegir. Mica en mica a la pastisseria Caelles van preparant les coques per a la revetlla de Sant Joan. Una elaboració que requereix el seu temps i la seva tècnica.

Els número no varien massa respecte anys anteriors i els clients acostumen a ser bastant fidels als seus gustos tot i que els productes artesanals cada cop tenen més tirada.

Per aquesta revetlla es preveu la venta d’unes mil coques, una xifra una mica superior a les festes de Sant Pere. Un postre ben dolç per a començar amb bons ànims i energia la festa de la revetlla.