Back to top

La collita d'avellanes, a mig gas per segon any consecutiu

És el segon any consecutiu que les males pol·linitzacions i les males condicions meteorològiques redueixen la collita a la meitat

La previsió de la collita de l'avellana no ofereix bones xifres. La collita del fruit sec es preveu que serà del 40% i que suposarà entre 5000 i 6000 tones. És el segon any consecutiu que les males pol·linitzacions i les males condicions meteorològiques redueixen la collita a la meitat i, aquest any, amb presència també del fong de la cendrosa.

El 40% d'una collita habitual

Les males pol·linitzacions tornen a complicar la collita d'avellanes per segona temporada consecutiva. Les previsions indiquen que es collirà un 40% del que seria una collita habitual, fet que complica la situació al sector avellaner.

La temporada passada la collita ja va ser minsa amb un 30% i poc més de 4000 tones de producte. Enguany, es repeteix l'escenari a causa de les condicions meteorològiques que no afavoreixen l'estat dels avellaners.

Possible efecte del canvi climàtic

La mala collita es deu a les males pol·linitzacions, que podria tenir causa en el canvi climàtic i les males condicions meteorològiques per als avellaners. A l'hivern fa més calor de la normal, de manera que les floracions es descompensen. D'espès venen fred tardans i frena el procés.

No obstant això, es tracta d'un problema generalitzat al sector de l'avellana i a altres països productors com Itàlia, França o Turquia la collita tampoc es preveu bona. Pel que fa a Itàlia la collita es preveu del 30% i a Turquia el preu de l'avellana s'ha encarit, de manera que obre la porta a esperar que el preu del fruit sec també augmenti aquí.

Paraules clau:

Notícies relacionades