Back to top

La collita de l'avellana es desinfla

La collita de l'avellana, que s'augurava que mantindria les xifres de temporades passades, es desinfla. La calor dels darrers mesos no ha afavorit a certes varietats d'aquest fruit sec, i el preu de la llotja no ajuda als productors perquè siguin optimistes.
avellana

L'avellana no està passant pel seu millor moment. Els productors d'aquesta fruita seca desinflen les expectatives estiuenques de la collita. A diferència de les primeres previsions, on s'augurava una collita d'avellana igual o similar a l'anterior, ara s'ha desinflat. Així ho assegura el representant Unió de Pagesos Fruita Seca, Rafael Español, qui insisteix que la collita d'enguany no arribarà a superar les deu tones

No és l'única reivindicació dels pagesos. De fet, segueix dempeus la seva queixa envers l'Observatori de Preus, un òrgan que els productors no veuen amb bons ulls, ja que no el troben just per la manera d'actuar. 

Entre d'altres queixes, els agricultors alerten que les pèrdues entorn la collita de l'avellana se situa en el 60% i que la darrera cotització és d'euro i mig la lliura.

Notícies relacionades