Back to top

La comunitat islàmica de Cambrils condemna rotundament els atemptats

La comunitat islàmica de Cambrils ha convocat una concentració a la mesquita de la població per dir "NO" als atacs terroristes viscuts la setmana passada, i que van acabar amb la vida d'innocents. A la concentració s'hi han afegit musulmans de la comunitat de Reus i d'altres poblacions del Baix Camp.
concentració

Prop de 400 persones s'han concentrat a la mesquita de Cambrils per condemnar els atemptats terroristes de Cambrils i Barcelona i donar suport a les víctimes. Alçant pancartes amb missatges de pau, convivència i llibertat, han fet un minut de silenci i, per boca d'un orador, han expressat el rebuig als fets criminals que, asseguren, no tenen res a veure amb els valors que defensa l'islam. El portaveu de la mesquita, Samir Ouadi, diu que "és una malaltia que afecta la nostra societat, és un càncer de la societat, ens afecta a tots i estem traumatitzats. (...) Són persones que no representen la nostra comunitat ni la nostra religió, i desgraciadament utilitzen aquests arguments per actuar en nom de la religió i per fer el mal". L'Ahmed Al ghani, membre de la comunitat, afegeix que "a més, estem més afectats que la gent d'aquí. Quan et diuen, un marroquí ha atemptat, no et sents a gust".

Entre els concentrats, s'hi ha sumat el cambrilenc Josep M. Crusells, que no pertany a la comunitat, però que ha volgut donar suport a la reivindicació. "Penso que és un bon moment per demostrar la nostra solidaritat amb aquesta comunitat musulmana que no sempre se l'entén com realment és. Dins aquesta comunitat, ells mateixos estan patint molts problemes, possiblement més que nosaltres, i ho estan aguantant estoicament", ha expressat Crusells. Des de la comunitat han explicat que estan treballant amb l'Ajuntament de Cambrils per celebrar més actes conjunts.

Notícies relacionades