Back to top

La comunitat musulmana dóna sang

L'estiu és una època difícil pel Banc de Sang i Teixits arreu de Catalunya. Per aquest motiu, durant aquests dies s'incrementen les campanyes de conscienciació per tal que la població doni sang i es tinguin reserves suficients. En aquest marc, la comunitat musulmana de Reus ha posat en marxa una sèrie d'accions amb l'objectiu de sensibilitzar als usuaris de la mesquita reusenca en la importància de donar sang.
Un grup de musulmans donant sang a l'Hospital Sant Joan

Durant l'estiu les donacions de sang disminueixen al voltant d'un 30% a causa dels canvis d'hàbit de la ciutadania. Per fer-hi front, la comunitat musulmana de Reus ha organitzat una campanya de donació de sang a l'Hospital Sant Joan. L'objectiu és el de contribuir a la millora de la ciutat fent possible que les reserves de sang no pateixin grans alteracions durant la temporada estiuenca. Així ho afirma Mohamed Saïd, que parla de la necessitat de sensibilitzar la població musulmana en la donació de sang.

Fins al moment ja són més de trenta les persones que s'han apropat a donar sang i s'espera que en les properes hores el nombre de donants arribi fins al centenar. La importància de renovar les reserves de sang recau en el fet que és un material que caduca i que no es pot fabricar. A més, segons la metgessa del Banc de Sang i Teixits, Núria Vilanova, una donació pot salvar tres vides.

Aquesta campanya en concret conclourà demà, tot i així cal recordar que tothom qui vulgui pot donar apropant-se a l'Hospital els dimarts. Dimecres i dijous d'una a dues o dimarts i dijous de 4 a 8.