Back to top

La comunitat musulmana de Reus posa fi al Ramadà

Més de tres mil fidels musulmans s'han reunit aquest dimarts al matí a la mesquita As-sunnah de Reus per celebrar el l'Alt fitr, la fi del mes del Ramadà. La gran quantitat de persones obliga a fer aquest acte, un dels més importants del calendari islàmic, al carrer de la Tolerància, on hi ha el temple.
La fi del Ramadà a Reus

Dia important en el calendari musulmà. Aquest dimarts, sis de juny, s'hi ha celebrat l'Alt fitr, la fi del mes del Ramadà. I pels carrers de Reus, abans de les set del matí, ja es podia veure que no era un dia normal per la comunitat musulmana de la ciutat. Centenars de fidels es dirigien cap a la mesquita. La gran majoria ho feien a peu, en petits grups familiars. Alguns, però, ho han fet amb el seu vehicle, el que ha provocat que el polígon Granja Vila, on està ubicada la mesquita de Reus, quedés completament arrebossat de cotxes. 

Una de les principals celebracions musulmanes

La celebració de l'Alt fitr, la fi del mes del Ramadà, és una de les dues dates assenyalades al calendari musulmà, juntament amb la Festa del Xai. El dia d'avui serveix per abandonar el mes del dejuni, i la comunitat musulmana es reuneix a la mesquita per celebrar-ho i donar gràcies a déu.

Final ramadà reus

El carrer de la Tolerància, ple a vessar de fidels, ha estat l'escenari de la celebració, perquè a l'interior de la mesquita no hi caben els milers de musulmans que s'hi congreguen. Tots ells s'han de descalçar per accedir a la zona de pregària. I un dels imams de la mesquita d'As-sunnah ha repetit, incansable, "Alà és gran, només ell mereix la nostra adoració". Unes pregàries que s'han allargat durant més d'una hora i que han acabat amb un sermó.

Després de la celebració, totes les famílies es congreguen per esmorzar. Ho poden fer després d'un mes de dejuni. I ho celebren estrenant roba i compartint regals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades