Back to top

La Comunitat de Regants de Riudecanyes defensa els transvasaments fets a Siurana

La comunitat de regants del pantà de Riudecanyes ha emès un comunicat per defensar-se després de tota la polèmica que s'ha generat en relació a l'estat del riu Siurana
El Pantà de Siurana més sec que mai

La comunitat de regants del Pantà de Riudecanyes es defensa de les acusacions que consideren que els transvasaments del pantà de Siurana cap a Riudecanyes estan acabant amb la vida al riu Siurana.

Segons la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, el cabal ecològic del Siurana es manté gràcies a l'embassament. D'aquesta manera, i amb les dades que aporten de l'Agència Catalana de l'Aigua, en aquests moments, entren a l'embassament 15 litres per segon i en surten, en concepte de cabal ecològic, 20 litres per segon.

Des de la comunitat afegeixen que "el Siurana és un riu mediterrani que a l'estiu minva molt el cabal i que, en ocasions, baixa sec". La comunitat de regants es mostra oberta al diàleg però expliquen que des de la signatura del conveni amb els municipis de Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera l'any 2003, en cap moment, ningú ha demanat parlar amb ells sobre el futur del riu Siurana.

Notícies relacionades