Back to top

La consellera Artadi vol anar 'més enllà' en la lluita contra la violència masclista

La portaveu del Govern ha presidit l'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a Reus. Artadi ha criticat durament algunes de les sentències judicials cap a casos d'agressió, i ha reconegut que la llei 5/2008 que hi ha vigent actualment no és suficient i s'ha de reformular.
La portaveu del Govern ha presidit el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a Reus

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha presidit aquest matí l'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones a Reus. Artadi ha sentenciat que les dones ja han dit prou, i que s'ha de treballar per la prevenció, perquè cada víctima és un fracàs per a la societat. La consellera també ha carregat durament contra les sentències judicials en aquests casos de violència masclista, que fomenten que les dones no denunciïn. "Sentència rere sentència se segueix abusant de les dones, supervivents de la violència masclista que han aconseguit denunciar, i que un cop arriben al final es troben davant uns jutges masclistes que fan unes sentències inhumanes", critica la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi.

L'acte també ha comptat amb una taula rodona, on s'han avaluat els resultats i projectat el futur després dels 10 anys de la llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista. Una llei que segons la consellera, s'ha de reformular. "Hem de prendre decisions que vagin més enllà de la llei que tenim. Una llei bona que va ser pionera, però que deixa elements fora que no es van contemplar, i que per tant volem anar més enllà", afegeix Artadi.

Paral·lelament, a les portes del Palau Bofarull s'hi han concentrat representants del grup municipal de la CUP i el grup feminista l'Hora Violeta per expressar el seu rebuig cap a aquest acte constitucional escenificat per homes. "Creiem que no és legítim que de les vuit persones que faran els seus parlaments, cinc seran homes. Assistir a una escenificació com aquesta no té cap sentit si realment no practiquem polítiques pragmàtiques en el dia a dia a l'hora de la lluita de carrer i dins les institucions", denuncia la portaveu de la CUP a Reus, Marta Llorens.

Des de la CUP també s'ha reclamat una Regidoria Feminista a Reus que abordi els recursos per reduir la feminització de la pobresa i fomentar la seva autonomia.