Back to top

La cooperativa Coperal sembra el blat que farà possible la farina Km 0

La Cambra impulsa la col·laboració entre els productors de blat, els forners i la indústria farinera per fer realitat aquest pa de proximitat, amb la qualitat i l’origen com a valors

El camp d’assaig de blats de Coperal (Cooperativa Cerealista de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà) ha estat l’escenari aquest matí de l’acte de celebració de la sembra del blat que ha de servir per produir la farina del Pa de Mestral.

Aquest és un projecte en el que, sota l’impuls de la Cambra, productors de blat, farineres i forners col·laboren per produir aquest pa de proximitat que tindrà en la qualitat i l’origen els seus grans valors.

En uns mesos, el blat sembrat avui serà la matèria prima de la que s’extraurà la farina que permetrà fer realitat el Pa de Mestral, que serà presentat en societat la tardor de 2021. Al projecte hi intervenen agents de diversos indrets de la demarcació de la Cambra de Comerç de Reus.

D’una banda, la històrica cooperativa Coperal, de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) que produeix el blat; de l’altra el Gremi de Forners Artesans del Baix Camp, que seran els que produiran aquesta nova varietat de pa; i Farines Poquet, d’Ascó (Ribera d’Ebre), que produeix la farina. Tot plegat, amb el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, implicat en el projecte des que se li va començar a donar forma l’estiu de 2019.

Paraules clau:

Notícies relacionades