Back to top

La cooperativa reusenca El Brot celebra 40 anys

La primera cooperativa ecològica de l'Estat, El Brot, ha complert 40 anys d'història, i ho ha celebrat amb una festa a la Palma de Reus. L'aposta per la defensa del territori, el menjar ecològic i de proximitat i la sostenibilitat mediambiental són els punts forts d'aquesta cooperativa que, actualment, compta amb uns 80 socis.
tallers de la celebració dels 40 anys d'El Brot

Tallers sobre com fer menjars saludables amb productes ecològics i de proximitat, xerrades sobre el cooperativisme, un concert o un dinar popular han estat algunes de les activitats que s'han dut a terme durant aquest dissabte a la Palma de Reus, per celebrar els 40 anys de la cooperativa El Brot.

Entre els assistents, molts socis, però també persones amb curiositat per conèixer més a fons El Brot i el cooperativisme.

La cooperativa va néixer en un context en què al Camp de Tarragona s'estaven ampliant la petroquímica, en detriment dels pagesos, i en què els productes ecològics eren gairebé desconeguts. Motivacions diverses van portar un grup de persones a impulsar aquesta cooperativa ecològica i en defensa del territori.  

Des de la cooperativa asseguren que la clau de la supervivència és l'esforç col·lectiu, i en aquest sentit, apel·len la implicació de la ciutadania.

Notícies relacionades