Back to top

La Copa Tarragona d'Escacs se celebra a Reus

El Reus Deportiu ha acollit aquest cap de setmana la Copa Tarragona d'Escacs. Prop d'una quarantena d'equips de tota la província han disputat aquest torneig per tal de classificar-se per a la final de la Copa  Catalunya.
La Copa Tarragona d'Escacs se celebra a Reus

Silenci a les taules de joc i màxima concentració fixada al taulell. Aquest és l'ambient que s'ha viscut aquest diumenge al Club Reus Deportiu amb la Copa Tarragona d'Escacs. El torneig agrupa tots els clubs de la delegació provincial de la Federació Catalana d'aquesta modalitat. En total 42 equips de 4 jugadors en cada alineació que han disputat 7 rondes classificatòries. Es tracta de partides semirapides de 15 minuts on per cada moviment, el rellotge incrementa 5 segons al temps total de ronda. La Copa Tarragona és un campionat absolut però els 2 equips classificats en cada una de les 6 categories poden participar en la Final de la Copa Catalunya que es disputarà el proper mes de abril.

Més de 160 jugadors de totes les edats han participat en aquest torneig provincial, des de nens de 8 anys fins a persones de ben entrada edat. La seva vessant humanista, competitiva i lúdica permet millorar a través de la constància. A més a més, la concentració durant les partides llargues fa que a nivell professional sigui indispensable una bona forma física.

La quantitat de clubs d'escacs que hi ha a la província de Tarragona fa que les competicions es puguin disputar en la proximitat, desplaçant cada cap de setmana a desenes de persones apassionades d'aquest esport.

Notícies relacionades