Back to top

La Costa Daurada fa l'agost

Entre les principals novetats, destaca l'increment de la presència del mercat holandès als càmpings i l'aparició d'altres procedències de l'est d'Europa als hotels, com ara Bulgària i Polònia.
Turistes prenent el sol en un hotel de Salou

El sector del turisme a la Costa Daurada torna a presumir de múscul aquest agost. Les dades relatives a la primera quinzena reflecteixen uns nivells d'ocupació que mantenen la tendència de rècord que ja van aconseguir el passat estiu i que fins i tot, en el cas dels hotels, s'incrementa en un 2%.

En el cas dels hotels, han ocupat el 94% de la seva capacitat. Factors com els esforços fets des de la zona, l'augment d'arribades a l'aeroport de Reus i la situació sociopolítica d'altres regions, diuen, són les causes d'aquest alt rendiment.

Com a principal novetat, destaca l'aparició de nous orígens al centre i l'est d'Europa, com ara la República Txeca, Eslovàquia, Polònia i Bulgària, que han doblat les seva presència en el darrer any arribant a un 7%. Un increment que serveix de pal·liatiu pel descens que, com a contrapartida, ha experimentat el mercat rus a causa de les variacions en el preu del petroli, segons expliquen els hotelers. "El canvi del preu del barril de petroli ha suposat pel turista rus que comprar a última hora pels mesos d'agost o setembre hagi suposat un gran esforç", remarca el president de l'Associació hotelera Costa Daurada, Xavier Roig.

Els càmpings, fins i tot, parlen d'una ocupació del 85%. El que suposa un increment del 4% respecte l'exercici del 2016. En aquest cas, destaca l'augment del mercat holandès, que creix un 3% i deixa en una mera anècdota l'1% de descens de les arribades franceses. Fet que, segons expliquen des del sector, és gràcies a la forta capacitat de fidelització que tenen. "Els càmpings de la demarcació han fet una aposta qualitativa molt important i això s'està notant, fet que anima a què els visitants repeteixin en aquest entorn", explica la presidenta de l'Associació de càmpings de la Costa Daurada, Berta Cabré.

La bonança de càmpings i hotels aquesta primera quinzena d'agost no només coincideix en l'ocupació. També ho fa en les cancel·lacions de les reserves que s'han produït com a conseqüència de l'atac terrorista a Cambrils, que en tots dos casos no han arribat ni a l'1%.