Back to top

La Costa Daurada tanca una temporada de rècord, que repta la seva història

El territori registra 20,2 milions de pernoctacions entre el gener i l'octubre. La dada representa un 5% més que el que es va aconseguir al 2006.
Uns turistes prenent el sol a un hotel de Salou

La Costa Daurada ha superat aquest 2017 la seva pròpia història quant a pernoctacions. El sector turístic xifra e 20,2 milions les estades registrades entre el gener i l'octubre. Una xifra que representa un increment del 5% respecte les quantitats que es van assolir al 2006.

Des del sector hoteler asseguren que aquests resultats són el fruit d'una política de millora de la qualitat dels equipaments ja existents, en comptes d'una aposta per l'arribada de grans inversions. "Sempre hem anat dient que la planta tan de càmpings, com hotels i apartaments s'ha anat renovant, al ritme d'una inversió de 7 milions d'euros per any", remarca el president de l'Associació Hotelera Salou, Cambrils i La Pineda, Xavier Roig.

D'altra banda, els hotelers de la Costa Daurada asseguren que el territori no s'ha ressentit per alguns dels darrers esdeveniments, com els atemptats de l'agost a Cambrils i Barcelona o el conflicte polític i social entre Espanya i Catalunya. En aquest sentit, asseguren que s'ha produït una davallada en les arribades del públic sènior però, diuen, no suposa una afectació greu. "Aquest programa ha baixat de 12.000 a 7.000 persones però és una petita operació", ha matisat Roig.

Tot i que els mesos de novembre i desembre s'esperen menys intensos a nivell d'arribades, des del sector hoteler també els comptabilitzen per a seguir ampliant aquest rècord històric.

Notícies relacionades