Back to top

La Covid-19 retarda la posada en marxa dels interins de la Policia Local de Cambrils

El consistori no descarta demanar fer hores extra als agents o promocionar comissions de serveis.
policia

Tradicionalment, la població cambrilenca es multiplica per quatre amb l'arribada de la temporada d'estiu. Un augment de residents que requereix una major presència policial, que se soluciona amb la contractació d'interins a les files de la Policia Local.

Aquest any però, l'epidèmia del coronavirus ha provocat un retard en la posada en marxa de la borsa d'aquests agents, que enguany, havien de ser una vintena. Des del consistori apunten que s'està intentant escurçar els terminis burocràtics per incorporar aquests suports l'abans possible, però descarten que es puguin fitxar ningú abans de juliol i en canvi, confien en poder allargar la seva contractació fins al setembre. Ara bé, també confien que aquesta temporada sigui més tranquil·la en termes de seguretat, segons apunta Lluís Abella, regidor de Protecció Ciutadana. 

Enguany es preveia una dotació d'interins més grans que altres estius, de fins a 18 agents, a qui se'ls hi atribuirien tasques de patrullatge per les platges, així com també tasques administratives o reforç per dissuadir el top manta. Ara, si aquests agents no arriben, des del govern cambrilenc proposaran l'opció de fer hores extres als treballadors de la Policia Local. Una opció que tampoc es descarta és la possibilitat de promocionar comissions de servei entre altres comissaries. 

Actualment, la plantilla de la Policia Local compta amb 80 agents i la borsa d'interins, especialment activada a l'estiu, també serveix per cobrir baixes i donar un cop de mà al cos de seguretat en èpoques de més feina al llarg de tot l'any. 

Notícies relacionades