Back to top

La Creu Roja informa els joves sobre les mesures anti-COVID

Des del passat divendres i fins el 15 de setembre es realitzaran accions de conscienciació a diversos territoris de la província de Tarragona. Es tracta d’una campanya a peu de carrer dirigida als joves per fomentar el compliment de les mesures de protecció contra la COVID-19.

Per encàrrec directe del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya la Creu Roja ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la COVID19 en espais d’oci nocturn dirigida a joves.

Un miler d’informadors/es realitzaran accions de conscienciació a 38 localitats de Catalunya durant tot un mes. A la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre es comptarà amb 44 joves, contractats i coordinats per Creu Roja Joventut Tarragona, que a través de dinàmiques i jocs amb finalitat educativa, buscaran conscienciar aquest sector de la població amb l’objectiu de prevenir futurs rebrots.

El projecte es realitza fonamentalment a localitats de costa, on habitualment es concentren els grups de joves durant els mesos d’estiu. Concretament, a la província de Tarragona, es desenvolupa en 8 municipis: Tarragona, Salou, Cambrils, Calafell, Torredembarra, l’Hospitalet de l’Infant, Amposta i Tortosa.

Tasques de sensibilització a les zones amb major afluència

creu roja

En col·laboració amb els ajuntaments i les assemblees locals de Creu Roja s’han seleccionat les zones d’oci nocturn amb major afluència per realitzar l’acció, tot i que poden anar variant segons les circumstancies.

Així doncs, per exemple, a Tarragona s’ha reforçat el sector de la Part Alta durant les festes de Sant Magí i a Salou la del passeig Jaume I. Els informadors duen a terme la seva tasca de sensibilització a peu de carrer de dimecres a diumenge en equips mixtos de dues persones.

Dimecres, dijous i dilluns en horari de 20h a 01h i els caps de setmana, divendres i dissabtes, reforçant-se fins les 02h de la matinada. L’objectiu d’aquesta intervenció és establir una comunicació entre iguals entorn a la necessitat d’aplicar les mesures d’autoprotecció per prevenir la COVID-19.

A través de la realització de dinàmiques participatives s’explicarà de manera pràctica les conseqüències de respectar-les o no fer-ho. Els joves informadors/es han estat formats per personal tècnic i voluntari de diverses assemblees locals de Creu Roja abans d’iniciar l’acció.

Una formació prèvia que ha consistit en 4 mòduls, relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja: la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

212 joves formadors

creu roja

En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 anys, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes.

Moltes d’elles provenen dels projectes d’Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s’han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

A més, s’espera complementar aquest personal amb voluntariat jove de les assemblees locals i de Creu Roja Joventut, arribant als 800 informadors/es en el conjunt del territori i amb un objectiu de 24 persones voluntàries a la demarcació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades