Back to top

"La crisi del coronavirus obre la porta a plantejar un capitalisme més humà"

L'economista i catedràtic de la URV, Agustí Segarra, veu el futur econòmic ple d'incerteses, però amb esperança davant la reacció de la societat, que s'ha mobilitzat en la causa i ha demostrat ser molt madura.
crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus

El catedràtic en economia aplicada de la URV, Agustí Segarra, ha pantejat un futur immediat amb moltes incerteses, ja que estem a les portes d'una crisi inèdita, que no s'assembla a cap de les viscudes durant el segle XX ni la del 2008, que tenia un origen financer.

Segons Segarra, les crisis anteriors han estat de caire endògen, provocades pel propi capitalisme, però l'actual és exògena, ja que el motiu que l'ha provocat ve de fora, és aliè al sistema capitalista.

"Aquesta crisis és inèdita, no s'assembla a cap de les viscudes els darrers 100 anys"

"Què volem posar per davant, la vida o l'economia?"

Segarra recomana prudència per afrontar la situació de crisi econòmica que ens ve a sobre. I és que assegura que aquesta crisi ens ha afectat la forma d'entendre la vida. L'economista creu que a partir d'ara "ens hem de plantejar si volem posar per davant la vida o l'economia". I que això obre la porta a un capitalisme més humà. Assegura que si una cosa ha posat sobre la taula aquesta pandèmia és que la població ha demostrat ser madura i ha sabut actuar davant les necessitats que han anat sorgint. Diu textualment que "s'ha evidenciat que a nivell social s'està per sobre de les estructures polítiques", i veu amb cautela la gestió dels polítics per afrontar la crisi.

Per Segarra, la principal preocupació de cara a les properes setmanes i mesos és veure com es reactiven sectors com la restauració o el transport, que són motors econòmics al Camp de Tarragona.

Entrevista completa

Paraules clau:

Notícies relacionades