Back to top

La crítica política engega el cinquè 'Cicle Grans Mestres'

El Teatre Fortuny ha engegat la cinquena edició del 'Cicle Grans Mestres' aquest dimarts al vespre. Ho ha fet amb la crítica política com insígnia, de la mà de Montse Guallar i Joan Carreras. L'espectacle 'UK Manifesto', ha mostrat la figura del dramaturg David Hare parlant de temes com el Brèxit i el conflicte entre Israel i Palestina.
La crítica política engega el cinquè 'Cicle Grans Mestres'.

A l'escenari una entrevista amable, però amb un contingut directe. Els actors Montse Guallar i Joan Carreras han donat el tret de sortida al cinquè 'Cicle Grans Mestres', amb la crítica política com emblema. 'UK Manifesto' mostra un fals documental en el qual una periodista, que encarna Montse Guallar, entrevista al dramaturg David Hare.

El director artístic 'Cicle Grans Mestres', Francesc Cerro, ha explicat 'estem d'acord amb el plantejament que fa el mateix autor del qual parlem, David Hare, qui defensa que el teatre no només ha de ser entreteniment, sinó que ha d'aportar un coneixement crític a l'espectador'.

L'entrevista permetrà conèixer quina opinió té David Hare sobre el Brèxit i el conflicte entre Israel i Palestina, però també busca obrir el públic a la reflexió. L'actriu Montse Guallar ha detallat que 'es tracta d'una entrevista amable, no es tracta d'entrevistar a un polític, les preguntes no donen per ser punyent tota l'estona'.

Per la seva banda, l'actor Joan Carreras té clar que cal animar el públic al debat i ha destacat que 'és necessari i pedagògic mostrar a la gent quines veus hi ha en discrepàncies sobre conflictes d'aquest tipus o sobre temes de la vida'. La nova temporada del cicle s'allargarà fins al mes de novembre.