Back to top

La cultura francesa al Centre de Lectura

El Centre de Lectura acollirà diverses activitats relacionades amb la francofonia a través d'un conveni amb el Col·legi Internacional Francès de Reus.
La cultura francesa al Centre de Lectura

El Centre de Lectura i el Col•legi Francès Internacional de Reus organitzaran conjuntament diverses activitats relacionades amb la cultura francesa. Les dues entitats han firmat un conveni de col•laboració per fomentar la francofonia a través de diverses activitats com cicles de cinema francès, espectacles o cursos per aprendre l'idioma.

Jaume Massó, president del Centre de Lectura de Reus comenta que "tenim previst de dur a terme passis de pel·lícules sobre el Maig del '68, que enguany es compleixen 50 anys d'aquesta efemèride, i altres activitats relacionades amb la cultura francesa. El Centre de Lectura havia tingut contacte amb la cultura francesa a través dels seus socis, i per tant volem recuperar aquest nivell de col·laboració entre les dues cultures."

Per altra banda, Sylvie Carot, directora del Col·legi Francès Internacional Marguerite Yourcenar comenta que "aquest conveni és molt important per a nosaltres perquè és un moment de col·laboració molt important pels nostres alumnes. Estem molt contents de poder compartir valors. Sabem que compartir una cultura al cap i a la fi és compartir valors".

Aquest dimarts, Dia Internacional de la Francofonia, tindrà lloc la segona d'aquestes activitats amb l'actuació d'Hélène Palardy. La cantautora francesa interpretarà els seus contes i cançons al mateix Centre de Lectura a dos quarts de vuit de la tarda.