La Cultural allunya la permanència roig-i-negra

El Club de Futbol Reus Deportiu cau derrotat davant la Cultural Leonesa per 2 a 0. El conjunt local ha mostrat la seva millor faceta ofensiva, i els roig-i-negres no han pogut fer res per escurçar distàncies. Els dos gols encaixats en la primera meitat han estat un cubell d’aigua freda pels d’Aritz López Garai.
Imatge de l'encontre entre la Cultural i el CF Reus

FOTOGRAFIA: LaLiga123

Els roig-i-negres ho sabien, les estadístiques parlaven per si soles. La Cultural Leonesa s’alçava com un rival molt ofensiu tot i la mala ratxa en les últimes jornades: 36 gols a favor i 47 encaixats. Els de León s’han fet valdre a casa i han mostrat sobre la gespa el seu potencial golejador. Res hi han pogut fer els reusencs que, tot i semblar despertar en la segona meitat de l’encontre, no s’han refet del cubell d’aigua freda de la primera meitat.

Primera meitat decisiva

El partit s’ha iniciat amb un domini clar de la Cultural. Querol però, ha estat qui ha avisat primer en aquest matx quan, després d’una centrada de Yoda, no ha estat encertat i ha enviat la rematada molt per sobre del travesser. La primera ocasió clara del partit ha estat de la mà dels de León quan al minut 13, Badia ha aturat amb els punys un xut de falta des del vèrtex de l’àrea. Un gol anul·lat al minut 15 a Rodri ha posat la por al cos al Reus, Máyor ha sabut reaccionar però, quan ha encarat al porter en els últims metres, ha relliscat dins l’àrea.

La Cultural ha aprofitat els moments de confusió del Reus per encetar finalment la llauna quan, en la sacada d’un córner, la pilota s’ha estavellat a l’esquena de Pichu Atienza per acabar al fons la porteria de Badia, (1-0). El pitjor encara no havia arribat, i després que Badia tornés a guanyar el duel de l’u contra u davant de Rodri,  David Garcia ha anotat el segon de la cultural  rematant de cap una centrada de falta (2-0). El Reus no ha mostrat cap reacció i així s’ha arribat a la mitja part d’aquest encontra.

Les tímides urpes del Reus no fan mal a la Cultural

El partit s’ha reprès a Reino de León amb l’entrada de Lekic per Tito. Aritz López Garai  ha apostat per una de les màximes referències en atac dels roig-i-negres. La primera ocasió d’aquesta segona meitat l’ha servit Menéndez amb un xut de falta des de la frontal de l’àrea que ha sortit desviat per sobre del travesser.

El Reus semblava haver-se ficat les piles davant una Cultural que buscava el tercer. Gairebé el troba al minut 58. Rodri ha perdonat quan, al driblar Badia, li ha sortit el xut desviat. No n’hi havia suficient i Garai ha tret l’artilleria roig-i-negra amb l’entrada al verd d’Édgar Hernández i Fran Carbia. Ha estat l’11 del Reus qui, al minut 70, ha esperançat l’afició amb un xut des de dins l’àrea que ha acabat tocant ferro. No li sortien bé les coses a un Reus que semblava haver-se reanimat, sense sort. Pichu ha tingut l’última ocasió reusenca del matx després d’una rematada de Gus Ledes que ha acabat en mans del porter.

Amb aquesta derrota el Club de Futbol Reus Deportiu es manté a la 13a posició de la classificació amb 37 punts, a cinc del descens. En la propera jornada els roig-i-negres rebran a l’Estadi Municipal al líder, el Huesca, a les vuit del vespre.

FITXA TÈCNICA

Cultural Leonesa: Palatsí; Bastos (Albizua 81’), Zuiverloon, David García, Víctor; Buendía, Marcos, Señé, Samu (Ángel García 57’); Rodri i Guarrotxena (Yeray 69’).

CF Reus: Badia; Miramón, Olmo, Atienza, Menéndez; Gus Ledes, Tito (Lekic 46'), Domínguez; Querol (Èdgar 61'), Yoda (Fran 61') i Máyor

Gols: 1-0 Atienza (pp) 24', 2-0 David García 34'