Back to top

La CUP considera que existeix un "calendari de la repressió"

El partit a Reus assegura que la detenció de Pablo Hasél, la imminent detenció del regidor a l'Ajuntament, Edgar Fernàndez, i les citacions judicials de la setmana vinent pels fets posteriors a la sentència de l'1 d'octubre, formen part d'una campanya de persecussió.

La CUP a Reus assegura que és naïf pensar que el fet que després de les eleccions de diumenge s'hagin esdevingut un seguit de consideracions judicials és una coincidència. Marta Llorens, la portaveu del partit a l'Ajuntament, assegura que "aquella persona que des del bonisme i la bona voluntat vulgui pensar que tot això és anecdòtic, nosaltres pensem que no per la nostra experiència" i considera que tot plegat respon a un "calendari de la repressió" perfectament estudiat. 

Llorens parla concretament de la detenció del raper lleidatà Pablo Hasél dimarts al matí, la imminent detenció del regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernàndez (que s'ha negat a declarar davant el jutge en fins a dues ocasions) i les citacions judicials a diversos integrants de l'esquerra independentista, no són una coincidència. Alerta del paper de l'Estat, com a element repressor, però també ataca els Mossos d'Esquadra per "reprimir la llibertat d'expressió" durant les darreres nits d'enfrontaments a Catalunya en diverses ciutats després de les manifestacions contra la detenció de Hasél. 

Les citacions als jutjats de Reus

Els diversos moviments de l'Esquerra Independentista del Camp estan organitzant mobilitzacions amb vista les properes setmanes. Dimarts hi ha, com a mínim, tres persones citades a declarar als jutjats de Reus pels fets ocorreguts després de la sentència del primer d'octubre, la tardor del 2019. Per les següents setmanes també hi ha un reguitzell de declaracions previstes. 

La CUP insisteix que tot plegat respon a una nova onada de repressió, aquest cop "encapçalada pels Mossos d'Esquadra" perquè s'ha escollit a dit les persones que s'han cridat a declarar. "Són activistes d'associacions autogestionades vinculades amb l'esquerra i l'independentista que en alguns casos ni tan sols eren al lloc dels fets". Per tot plegat, Llorens considera que "s'han agafat els fitxers policials i s'ha cridat a declarar a la gent que hi surt", sentencia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades