Back to top

La CUP demana al consistori fomentar l'economia solidària

El grup municipal presentarà una moció amb propostes concretes en aquest sentit al ple d'aquest divendres.

La CUP de Reus presentarà una moció al ple d'aquest divendres per tal que el Govern fomenti l'economia social a través de diferents propostes. De fet, En la mateixa sessió plenària està previst aprovar l'adhesió de Reus a la Xarxa de municipis per l'Economia Social i Solidària però el grup municipal vol assegurar-se que aquesta acció "no es quedi només un gest simbòlic".

En aquest sentit, l'exregidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada ha apuntat que "L'objectiu és disposar d'una altra eina per tal d'aconseguir la democratització i la igualtat en l'àmbit del treball" i ha assegurat que "És ara el moment d'articular polítiques de rescat en molts sectors".

4 propostes per fomentar l'economia social a la ciutat

La moció que presentarà la CUP amb relació a l’Economia Social i Solidària inclourà quatre acords:

  • Valorar amb un 50% de la puntuació el fet que sigui una empresa d’ESS en les seves contractacions
  • Obrir una finestra d’assessorament per la reconversió, nova creació i gestió d’iniciatives d’ESS;
  • Premiar a través de bonificacions en les taxes municipals el model d’ESS
  • Que l'Ajuntament es sumi activament a la tendència de molts països europeus en apostar per l’ESS.

Què és l'Economia Social i Solidària?

L'Economia Social i Solidària és un model econòmic basat en l'equitat laboral, la sotenibilitat ambiental i el compromís amb l'entorn així com en el foment del consum responsable i de la  cooperació en contra de la competència empresarial i. Per altra banda els negocis vinculats amb aquesta alternativa també es caracteritzen per no basar-se en l'afany de lucre, sinó que els possibles beneficis s'inverteixen en la millora o ampliació del projecte.

És un model molt relacional amb les cooperatives però es pot aplicar en qualsevol tipus de negoci. En aquest sentit, Mònica Pàmies, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus ha explicat que "En realitat ni totes les cooperatives són d'economia social i solidària ni cal crear una cooperativa per tenir aquest model".

Paraules clau:

Notícies relacionades