Back to top

La CUP denuncia la proliferació de pisos turístics a Reus

La CUP demana a l'Ajuntament que supervisi la proliferació de pisos turístics a la ciutat. Segons el partit independentista, l'any 2016 eren una trentena, mentre que el 2019 la xifra s'ha enfilat fins als prop de 200. Aquest divendres presenta una moció al plenari municipal per debatre-ho.
Pisos turístics Reus

l'activitat política no s'atura i aquest divendres té lloc un plenari municipal a l'Ajuntament. Un plenari que ha de servir per conformar les comissions informatives, però que també permetrà a l'oposició començar a fiscalitzar l'acció de Pellicer, Llauradó i Rubio. El PSC reclama la obertura de la residència d'Horts de Miró, mentre que la CUP exigeix una revisió de la situació dels pisos turístics a la ciutat.

179 pisos turístics a Reus

La CUP demana a l'Ajuntament que supervisi la proliferació de pisos turístics a la ciutat. Segons el partit independentista, l'any 2016 eren una trentena, mentre que el 2019 la xifra s'ha enfilat fins als prop de 200. I d'aquests, una seixantena no tenen llicència segons el registre oficial del Departament de Turisme de la Generalitat a data del passat mes de juny.

La CUP denuncia que aquests pisos no registrats s'ofereixen il·legalment mitjançant internet i critica la passivitat del govern municipal en aquesta matèria. Més encara quan, segons denuncien, aquestes situacions acaben malmeten els barris de les ciutats, encarint el preu dels pisos i dificultant que la gent pugui consolidar el seu projecte de vida.

No és la única moció que aquest divendres la CUP presentarà al plenari municipal. També exigiran un pronunciament contrari a la llei Aragonès, un projecte de llei de contractes de serveis a les persones.

La residència d'Horts de Miró, de nou al ple

Els socialistes també mouen fitxa per posar contra les cordes al govern en un tema que fa temps que s'arrossega: la obertura de la residència d'Horts de Miró, un equipament enllestit que continua tancat per culpa de problemes burocràtics entre l'Ajuntament i la Generalitat.

El PSC també reclamarà el desdoblament del CAP Sant Pere de Reus, que també fa anys que és sobre la taula. Martín denuncia que en fa sis que el projecte es va anunciar i que, a dia d'avui, encara no hi ha hagut cap moviment. Esquerra ho portava al seu programa electoral.