Back to top

La CUP insisteix que cal internalitzar la recollida d'escombraries

La portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens, assegura que el canvi d'empreses no garanteix unes millors condicions per als treballadors, ni tampoc un millor servei.

La CUP continua assegurant que el millor que es podria fer a Reus per gestionar la brossa i la neteja de la ciutat és internalitzar el servei. Ara que ha finalitzat el concurs per adjudicar el nou contracte, que s'ha endut Valoriza Medioambiente, Marta Llorens, la portaveu dels cupaires a Reus, assegura que el plec de condicions és "poc competitiu" i que és igual quina empresa de l'Íbex gestioni el servei, perquè aquest tipus de companyies "només volen guanyar diners". De fet, asseguren que el canvi d'empresa no els satisfà. 

Llorens assegura que si els treballadors haguessin negociat prèviament el nou conveni laboral, abans que hi hagués canvis en la contracta, ara no caldria que tinguessin por. I és que l'empresa adjudicatària té la obligació de subrogar els treballadors de l'anterior contracta amb les condicions actuals. Aquest és un dels grans arguments dels treballadors per protestar davant la manera amb la qual s'ha gestionar el plec de clàusules del nou contracte. 

Els interessos dels sindicats

De fet, Llorens pregunta en veu alta quina és la vertadera intenció de les protestes que ha organitzat l'UGT, a través del seu secretari general de Sanejament Urbà a la demarcació, Angel Martín de Sande. "Espero que de debó estiguin preocupats per les condicions laborals i no pas pel fet que Fomento de Construcciones y Contratas hagi perdut el concurs". Asseguren des de la CUP que aquest és el portaveu d'un sindicat, i que no representa la totalitat dels treballadors. 

Paraules clau:

Notícies relacionades