Back to top

La CUP Reus denuncia la manca d'informació del Pla de Protecció

La formació política assegura que el document situa a Reus en risc molt alt d'accident ferroviari per transport mercaderies perilloses.

Segons el pla DUPROCIM, un document únic de protecció civil municipal que recull tots els riscos que afecten la ciutat; Reus se situa en risc molt alt d'accident ferroviari per transport de mercaderies perilloses que poden produir fuita tòxica i explosió.

La CUP Reus denuncia que aquesta informació no està arribant a la població afectada com centres educatius, el parc de bombers, l'Hospital i molts habitatges que se situen vora les vies del tren. En total, gairebé un 50% de població reusenca es veuria afectada en cas d'accident , ja que la zona de risc és de 500 metres a banda i banda de les vies del tren. La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Mònica Pàmies, ha declarat que "no podem acceptar aquesta manca de voluntat en informar a la ciutadania i la valorem com una negligència greu per part del govern de la ciutat".

Risc accident ferroviari
En vermell: zones a menys de 500m de la via del tren

Campanya informativa

Per les vies del tren reusenques passen anualment vora 500.000 tones de material perillós. És per això que la CUP ha engegat una campanya per informar a la ciutadania, on a través d'un codi QR els habitants podran conèixer els riscos als quals estan exposats. En aquesta línia la formació política també exigeix la publicació d'un pla d'evacuació, de confinament i de tractament sanitari dels afectats per tal de pal•liar les conseqüències en cas d'accident.

Paraules clau:

Notícies relacionades