Back to top

La CUP de Reus no vol el PSC al futur govern municipal

Després d'haver obert la porta a un govern d'esquerres el passat dimecres, aquest divendres, els independentistes han negat rotundament la possibilitat de conformar un govern tripartit d'esquerres. Posen contra les cordes al PSC perquè trii entre Junts per Reus i ERC però sempre des de l'oposició.
La CUP

Després que ahir el PSC assegurés que no trobava esbojarrat demanar dos anys l'alcaldia a Reus, avui la CUP ha tancat les portes a donar suport a un govern amb els socialistes. En un comunicat la CUP reivindica un pacte "d'esquerres i republicà" i exclou qualsevol opció que els socialistes formin part del pròxim govern municipal de Reus. 

Fonts de la formació independentista asseguren que les pressions internes davant la possibilitat de pactar amb un partit del 155 els han fet matisar el seu discurs. De fet, aquest és i ha estat, en moltes ocasions, el discurs tradicional de la CUP. El que va sorprendre va ser la roda de premsa de dimecres, on es van deixar tots els escenaris oberts per tal de conformar un govern d'esquerres liderat per la candidata republicana, Noemí Llauradó. 

Tot plegat sembla esmicolar el tripartit d'esquerres que semblava que s'anava quallant al llarg d'aquesta primera setmana postelectoral. Sense el PSC, la única opció viable és que ERC decideixi pactar amb la CUP i aconsegueixi el suport d'Andreu Martín des de l'oposició. Un escenari complicat tenint en compte l'aritmètica. De fet, els cupaires estan demanant als socialistes que escullin entre Pellicer i Llauradó. "Què prefereixen?", pregunten.