Back to top

La CUP Reus proposa noves mesures per fer front a la COVID-19

Les propostes s'emmarquen dins de 4 eixos com la cultura, l'àmbit social, habitatge i economia i propostes les presentaran a la Taula de Reactivació Econòmica de Reus
presentació del projecte de ciutat dela CUP de Reus més enllà de la Covid-19

Seguint el model de Projecte de Ciutat presentat en campanya electoral, el grup municipal de la CUP de Reus proposa diverses mesures estructurals per establir un canvi de model en l'àmbit social, cultural, econòmic i d'habitatge.

Apostar per l'economia social, internalitzar alguns serveis públics així com fomentar el comerç de proximitat són algunes de les premisses, per exemple, en l'àmbit econòmic.

Marta Llorens, portaveu del grup municipal, explica que la Cultura és també un dels eixos importants que es contemplen donat que "la cultura també s'ha de considerar un bé de primera necessitat. La Cultura com accés al coneixement i com a creixement personal i de cohesió social ha de ser un espai al que se li ha de donar resposta".

PRESENTACIÓ de les noves mesures de la CUP de Reus per fer front a les conseqüències de la COVID-19

En aquest sentit, el partit aposta per un model cultural més diversificat i amb menys públic, amb espectacles de petit format i de proximitat, entre moltes altres propostes. Pel que fa a l'habitatge, el grup municipal parla de la manca de pisos públics i posa de manifest la necessitat de polítiques de sobirania residencial per fer front a la mercantilització de l'habitatge per part de les entitats financeres. Per altra banda, els cupaires reiteren que es modifiqui el pressupost d'aquest 2020 en funció de les necessitats actuals causades per la crisi sanitària, entre altres mesures de caràcter social.

LLorens afegeix que "aquestes mesures poden donar resposata ara i aquí però també poden ser una mancança a llarg i curt termini". Totes les propostes seran presentades en la propera reunió de la Taula per a la Reactivació Econòmica per COVID-19 a Reus.

canalreus a telegram

Notícies relacionades